Mina nya mantran:

Varje bortvald kolhydrat är en bra kolhydrat!! Jag kan äta vad jag vill, när jag vill, men inte den här timmen/dagen!!

lördag 7 mars 2009

kursextra

 
 
Ja ni, nu har vi varit på vårat andra kurstillfälle.. valpkursen har mer blivit en kurs för mig och mina två killar.. hehe..
missförstod kursledaren i veckan och dök inte upp i torsdags, tur nog ringde hon och vi kunde boka om till idag lördag.. var lite roligare då man faktiskt kunde se varandra i lite dagsljus iaf.. Jag och Tina (jobbarkompis) blev faktiskt lite chockade över att det fortfarande var dagsljus när vi gick ut genom ytterdörren på jobbet!.. 

idag har vi lärt oss; om ledarskap och de fyra viktiga delarna för ett fungerande ledarskap. (mina summeringar)

* Separation - nonchalera när du kommer hem, du ska ta initativet till kontakt, du äger rummet. tex vid handla, gå på toa, tvätta  osv.. 

* Fara .. gör inget väsen av "faran" ställ dig mellan hunden och "faran" för att visa att du tar hand om problemen som kan uppstå. Om hunden reagerar på något i trappuppgången, "tacka" gå och kolla, och gå sedan tillbaka och fortsätt med det du gjorde. OM hunden fortfarande reagerar, stäng av den så att den inte har tillgång till det/dig. 

* Jakt(promenaderna) .. DU väljer när det är promenaddags.. börjar hunden bli för upparbetad kring det, gå och gör nått annat tills hunden lugnat sig igen. DU väljer när ni ska "jaga"

* Mat- du äter alltid före, det kan vara ett kex, en hel middag eller annat, kan tom vara att du låtsas, ge sedan hunden dess mat, vänd dig därifrån, stå inte och stirra.. alt  gå därifrån.. och låt hunden äta.. när den är klar.. plocka bort helt. 

OM hunden inte vill arbeta med dig, stäng ut den ur flocken, arbeta med någon annan  hund, katt vad som helst, gör nått annat som den inte får vara med om. 

på jobbet, hemma, be folk att INTE HÄLSA på dina hundar. De(hundarna) har inget behov av att bli ranghöga genom sådant, där de(hundarna) måste pjoska med "bäbisarna"(människorna) som fjäskar för dem(hundarna) när de(människorna) kommer hem/in genom dörren. 

kom ihåg att vara koncekvent vid dörrar, du först, hundarna senare. kontakten där är jätteviktig. Ensamhetsövningar.. Hanna! trääääna!!!!! När det gäller kel, lek och arbete så är det du som ska avbryta aktiviteten. Du som har kontrollen du som leder. 

en bok som tydligen ska vara bra, måste kolla in! är Jan Fennell- Förstå din hund

(Higge har ju vissa problem med att han vill ha kontroll över mig när jag går och lagar mat, på toa osv  och piper när jag stänger dörren till toan eller följer mig till köket, trots att han ligger och typ sover.. Men jag måste stänga av, eller leda tillbaka honom och lägga honom så att han lär sig att jag kan röra mig som jag vill, han måste inte kolla mig vad jag än gör.. )


ok, 
jag köpte med mig Luxury Remoistoiriser (stavning?) från Espree, självklart via jobbet.. men fick faktistk tillfälle att använda den direkt när jag kom h em från kursen.. för gissa vem som var grusig och GRÅ från topp till ... mage?.. jooo det vita pälsmonstret jag har.. =)
var bara att ställa mig i duschen med honom och bada igenom ordentligt.. idag blev rakningen efteråt, och jag e inte så där jättenöjd, gick inte lika bra..  Men gosh vad jag gillar vitschampoot jag fick tag på.. puh!.. och balsamet så klart!!.. Higge e såå duktig!.. =) fast han har inte varit så där jättehungrig nu i kväll.. ska väl gå på pinkrundan snart.. 

har haft så många saker jag velat skriva om, men jag tar mig aldrig till skott.. det e sååå trist..
Higges framgångar;
* Han har lärt sig hoppa upp i soffan på jobbet, men bara ibland, när han nog inte tänker på att han vill upp.  
* Han har fixat rumsrenheten i typ en vecka utan speciellt många olyckor (isf mitt fel)..
* Han och Reimei har sovit över hos min pojkvän, med mig så klart.. och det har gått jättebra!.. 
* Higges favoriter; babybelost och kamplekar
* borstning går bättre
* uppställning går bra enligt mina mått.. 
*han har pinkmarkerat och lyft på benet!!!

vi har haft full lek mellan pojkarna i veckan.. Det var lite sol och lite varmt ute och Reimei vääägrade gå ut i snön.. dvs de sprang i lergräset längshusväggarna där det var lite varmare.. och blev jääättteleriga.. =) sötnosarna.. Men Reimei visade verkligen sina springben!.. för det var fram och tillbaka och fram och tillbaka.. jäääättekul att ha en bra kamera för att ta bilderna på dem.. jag blev såå glad!!

bildkavalkad:

hej och hopp från oss.. 

3 kommentarer:

Lillemor Elfgren sa...

Du har barmark! *gör stora ögon* Här är det en meter snö... var väldigt kallt om fötterna att vara rastvakt på dagis idag fast det bara var 2 grader kallt. Väntar fortfarande på måtten på nakenfisen, maila de är du snäll!

Anonym sa...

Duktig du är med träning! :-)
Gun&Nova

Emma From sa...

Ja... Grönt som börjar komma fram... Det dröjer ett tag till här även om vi faktiskt har haft rätt hyfsat väder. Har du facebook?