Mina nya mantran:

Varje bortvald kolhydrat är en bra kolhydrat!! Jag kan äta vad jag vill, när jag vill, men inte den här timmen/dagen!!

lördag 25 april 2009

vattenmoln som..

Vattenmoln som faller ner som regn och snö som smälter ner och rinner i snabba bäckar som porlar, glider fram i älv och flod, vilar i en blank sjö eller gungar ut i havet, solen värmer hav och sjöar, luften stiger upp mot himlen och bildar vattenmoln som faller ner som regn och snö som smälter ner och rinner i snabba bäckar som porlar, glider fram i älv och flod, vilar i en blank sjö eller gungar ut i havet, solen värmer hav och sjöar, luften stiger upp mot himlen och bildar vattenmoln... (Vattenmoln av Stefan Forssén.)


mycket av det jag har gjort idag har gått ut på att lära mig mer om naturen, om Permakultur och komposter osv.. och mycket mer finns det att hämta.. mer och mer vill jag bygga mitt eget hus. pratade med pojken igårkväll om just det här med att bygga sitt eget hus, permakultur (skogsträdgård) och allt annat sådant.. vi ligger på liknande nivå när det gäller vad vi vill för framtiden.. 
SixThreeFive, min vän i södra sverige, skickade några länkar på gårdar, visserligen i skåne, min vissa av dem gav mig sådant sug i maggropen att jag inte visste vad jag skulle ta mig till.. inte själva husen, rummen i sig, utan möjligheterna utomhus... 
odlingar, skogsträdgård, hemma trädgård.. de olika zonerna ( inom permakultur/Natural gardning/farming)... åhhhh! *angst!!*


idag blev det en lugn promenad till en början, mera sova, lite Anänis Nin - venusdeltat , älska min pojke och så iväg till svärföräldrar (jag kallar dem de, varför inte?) .. iväg till plantskola- köpa jordgubbsplantor(3 sorter för mig som åkte ner i en svart kruka framför växthuset) en lågoxalsyre rabarber som blev nedplanterat i hörnet av "min" planteringsplats (som jag för övrig revat upp och dragit bort alla ogräs ur- de andras ser ut som hej kom och hjälp mig)  .. vad mera.. en krusbär som ska planteras på ett myrbo- great!.. not.. hoppas de kom ihåg att lägga ut myrmedlet.. hmm.. 
blev en liten kruka med liljekonvalj också.. planterades i skogsslänten med vitsipporna.. MIN liljekonvalj.. min favorit blomma.. Påminner mig alltid om mormor.. trots att hon hette Iris.. .. Lilja, eller Iris.. de enda namnen jag numera kan tänka mig på en dotter.. eller någonting av honkön.. inte för att jag vill ha barn.. men om tillfället kommer så vet jag iaf vad jag vill. 

ryser, plockade årets första fästing från Higge.. bläk och ursch.. såg den krypa i pälsen, en sak jag e glad över med vit päls.. dom syyyns!!.. plockade  och brände, tur att pojken röker.. ska inte få fortplanta sig mera!.. 

läser bloggar, lär mig mera om permakultur, skogsträdgårdar, Earthships.. (www.earthship.org)
SixThreeFive vill med mig köpa land, be honom komma hit och lära OSS konstuera våra egna hus, planera och så vidare.. lär ju kosta.. men vad fan, varför inte?!.. lära vidare  varför inte?!.. 
det kommer att vara värt det.. 

måste läsa in mig på mera kompost.. tänkte göra om den övergivna komposten på plats.. 
just ja, ruccolan har börjat få lite större blad.. cooolt! jag e såå stolt över mina accpomplishments so far.. 
så länge det verkligen kommer upp några chiliplantor e jag nöjd.. och att jag iaf får några blomkålsplantor och en hel bunt med squasch och pumpa.. moahhha!.. komposten måste ju funka för att ja ska få pumporna att må bra.. = ) tänke ju plantera dem där !! 

nej, nu ska jag minska ner här lite.. 

pojkarna dog när de kom hem.. helt slut efter över 6 timmar hos svärföräldrarna.. de springer och springer på bakgården, går aldrig därifrån.. I LOVE IT there.. so do they I think

det ger mig iaf en försmak över hur det kan kännas att ha eget.. 

lugnet, kärleken.. 


1 kommentar:

Lillemor Elfgren sa...

hihi har faktiskt stickat en hslv sån pulsvärmare som ska ligga och drälla i ett hörn nånstans. Blev lite liten därför blev den aldrig färdig.