Mina nya mantran:

Varje bortvald kolhydrat är en bra kolhydrat!! Jag kan äta vad jag vill, när jag vill, men inte den här timmen/dagen!!

tisdag 27 maj 2008

en varm tisdag

.. vaknade av att jag akut ville på toalätten, och tur var väl de.. den där grädden jag lade i maten hade nog stått liiite för länge.. =/ .. jobbigt att kliva upp vid 5tiden på morgonen, men så kan det gå ibland.. var nästan inte lönt att lägga sig så jag började att sy om lite byxor och en kläning,
nu passar den tom.. haha..


det var ljust och fint ute och svalt först och främst.. nu börjar kl vara halv 5 igen och det känns lite kvavt.. bläk! och självklart vill Reimei ut precis just nu.. nee.. blir bara en kortis nu, 
tog ju en ny rutt i morse på en timme.. det var skönt och bra att veta att den e lite längre.. 

men sötpotatisplantorna har skjutit i längden, och i söndags planterades 6 st små skott.. eller små och mellan stora skott/lianer ut i M's föräldrars växthus.. ska bli sååå trevligt att se om det verkligen blir några sötpotatisar eller inte..

den längsta lianen börjar vara över 60 cm lång.. de ska tydligen få ganska vackra blommor
om inte annat..
ingefäran har inte tagit sig speciellt långt .. inte ens ner i jorden.. jag har ju krukorna åt dem, men det blir bara inte av att köpa jorden.. grrr på mig!
samma sak med de vitlöksklyftor som nu börjat få skott.. fast.. egentligen behöver man ju inte så vitlöken förren till hösten. om man nu vill ha nya vitlökar till våren/sommaren..

med biodlingen har jag inte kommit speciellt långt tyvärr.. kursen är avslutad och M's far vill att vi ska börja kolla ordentligt nu.. jag har fortfarande inte anmält mig till sveriges biodlarförbund.. kostar bara 200 kr i år men ger rabatter och så.. men så ska man ha tiden att fixa allt och hitta bin och allt sånt..

(honing de vita täckta cellerna i hörnen- under det är det pollenceller, täckta bruna- arbetsbin, och svarta i mitten tomma arbetsbinceller)
ska ta och snacka med den där biodlarmannen vi har i området..
går självklart och kollar överallt ifall det finns fördelar att ha bin i området.. tror att hela Trollbäcken skulle få bättre skördar på sina äpplen och annat.. för vi har mycket mindre blommor här än vad det finns i Hanviken, där M's föräldrar har tomten..

problemet med att börja nu är att man får hjälpa till med att stödmata det första man gör, och därför får man inte direkt någon honung nu i vinter.. hum hum.. jag måste ta och snacka med karln.. får bli till helgen.. jag har inte tid idag.. tyvärr..
vet inte heller hur jag jobbar nästa vecka..

Grattis Mamma i efterskott föresten, och en underbar morsdag får jag hoppas att du hade uppe i stugan.. *många varma kramar*

åhh, ja just ja, måste gå och diska ur avloppet i badrummet, har lagt propplösare i det för att hjälpa till lite granna.. men fy fan vad äckligt det är.. så klart att mitt hår inte e fräscht i badrummet, men tusan också vad äckligt det är med stelnad kattsand över fuck-ng allt..
har dessutom tvättat linoliummattan i badrummet, från all kattsand som fastnar då det är blött.. för däär torkar man inte bort så att det inte fastnar när katterna kastar sand överallt.. dessa grävande små missar.. borde ha ett hus inte bara en låda.. men då faller man väl över skiten..

this is a first for me!  det kan jag lova.. detta fyller mig med äckel och marddrömmar.. och inte bara att jag säger det, jag har riktiga marddrömmar om badrumsavlopp.. har vägrat i mit 25 åriga liv att göra detta.. men idag fick jag nog..
har städat lite annars också.. men har inte hunnit till köket ännu.. där BEHÖVS DET!.. men

.. ja.. behövs göras innan maten..


men nu ut med Reimei..

visst ser det skönt ut?

Inga kommentarer: