Mina nya mantran:

Varje bortvald kolhydrat är en bra kolhydrat!! Jag kan äta vad jag vill, när jag vill, men inte den här timmen/dagen!!

fredag 3 april 2009

planer för trädgården

vi, jag och pojkvännen, har nästan fått fullt ansvar för trädgården hos hans föräldrar.. 
jag har börjat med vissa småsaker, men snart är det dags att börja ställa saker i växthuset också.. .. göra om, och bygga till.. 
gah! jag har sååå mycket jag skulle vilja göra.. men hur mycket vågar jag ändra om och säga? 
vill göra om, ta bort det fula fula fula!! nätstaketet som de har runt som faller sönder i bitar och är sååå sååå fult!.. 
vill ha in ett sådant här ; 
och göra en sån här för trädgårdsavfall.. vad tror ni?
.. har svårt att bestämma mig riktigt för hur ja vill göra.. vad jag villha i landet, ska ju "slåss" med pojkvännen om utrymme och VAD som ska odlas också.. 

jag har: 
basilkia (som ska få vara kvar i köket en del av dem iaf
2 sorters chili (lite osäker var jag ska ha dem) 
en paprika, physalis och sockerplanta  och vild ruccola (dessa har jag redan planterat inomhus och hoppas på en start där.. )

beroende på hur landet och växthuset ser ut (plus vädret funderar jag på att förså squash,minivitkål, babypumpa, liten (tror jag det var) blomkål och rödlök (som jag är lite säker på)

dessa föredras att planteras direkt i landet;
gräslök (ekoversion) persilja- slätbladig,  

sen har jag en skogssmultron som ska ut i lådor/krukor.. typ nu.. =) ( i halvskuggigt läge, måste nog kolla och se var det skulle kunna vara.. , behöver omskolas en gång och bör vintertäckas första året. alternativ kan vara att så under hösten.. men det vore ju inge roligt, vill väl få några nu iaf.. 

de jag skulle vilja beställa mera är: svartkål/grönkål, rädisa  och anisbasilika.. .. ett till val är mynta.. ( efter från trädgård till tallrik  avsnitt 1 av 6)gillar tanken på rödbeta också, men... pojkvännen vill nog ha det till marsvinen sina.. och det finns alltid nästa år.. =) .. palsternacka, morötter och rödbeta e sånt jag gillade innan jag började med lchf.. svårt att förstå att det inte blir sådant för mig, tillsammans med nyplockad potatis i ugnen.. men! jag har så mycket annat att äta faktiskt.. 

vi höres!

1 kommentar:

Lillemor Elfgren sa...

Åh så spännande! Själv tror jag jag nöjer mig med en liten kruka på uteplatsen, som jag troligen kommer glömma att vattna efter halva sommmaren...