Mina nya mantran:

Varje bortvald kolhydrat är en bra kolhydrat!! Jag kan äta vad jag vill, när jag vill, men inte den här timmen/dagen!!

söndag 2 november 2008

min lycka..

är gjord... 

Nästa hund är planerad till hämning! mellan jul och nyår!!!

Mittenbäbisen e min!.. Han heter redan Higure : twilight, sunset, dusk, evening 
lite motsatsen till min Reimei : daybreak, dawn

också roligt att de är lite motsatser i färger, Reimei är mörk (hans namn betyder kommande ljus) Higure är ljus, hans namn betyder kommande mörker.. 
älskar motsägelser.. 

Visst är han underbar.. Higure kommer från Kennel Sirocco, precis som Reimei gör.. 
Imorgon måndag den 3/11 kommer han att vara hal 7 dagar gammal.. 
.. kan jag berätta hur nervös och glad och hur mycket hjärtat bankade vid 11-12 tiden på måndagen då Biggan, Birgitta, ringde mig på mobilen?!.. så otroligt.. hon berättade att Tindra hade valpat, att det hade tagit länge för henne att få ut de ganska stora valparna. Att de hade trott att de skulle vara fyra st, men att det istället var 3 ganska stadiga små krabater. .. och så kommer frågan från mig; vad är det som kom? (med tanke på kön och hårlag!)
det var en naken hanne, .. en pufftik.... och en.. puffhane.. 
hon drog verkligen ut påå det och jag skrek nästan ut ett pipande YES!!!.. vågade inte skrika helt ut, jag var ju trots allt på jobbet.. 

sen hörde jag nästan inte vad hon sa, registrerade att hjärtat bankade jättehårt, att händerna skakade och att jag var osäker på om benen skulle hålla mig uppe.. Hela dagen gick i ett lyckorus.. 
förutom när jag skulle berätta för M. att det blev en puffkille.. det gjorde lite ont i hjärtat att höra honom säga- då var det roliga slut..  och nästan inte ens titta på mig.. 
jag älskar honom, men Reimei är mitt liv, något jag aldrig skulle välja bort. Och jag vet hur mycket både han och jag behöver en kompis till honom.. Det gör ont att tänka att jag kanske kommer förlora dem om 10-14 år eller så.. men då vill jag iaf att han ska få ha en kompis.. 
M.s argument håller inte i mina ögon- tänk om du blir arbetslös, tänk om det inte fungerar mellan Reimei och valpen.. osv osv.. 
jag är inte så negativ i sinneslaget längre, jag försöker se det positiva, visst i början lär det ju bli lite gruff och svartsjuka.. men.. Reimei, jag älskar honom.. han är min bäbis.. min lillgubbe.. mitt liv.. och att förvägra honom det sällskap jag tydligt ser att han behöver, det är bara för hårt.. 
Jag vill gärna fortsätta ställa, både Reimei och Higure om det så blir.. jag vill .. jag vill.. så mycket.. 


men jag ville ju även berätta! Reimei har krypit! för första ggn!.. 
bestämde mig för att igen klicka in honom med klicker.. den här ggn gick det väldigt bra och han fattade direkt när jag drog ned handen i tecknet för ligg, och han lade sig faktiskt ordentligt.. (detta efter lite annat så klart ) ord var inte del av detta, utan bara handtecken.. 
men han lade sig.. och så råkade jag dra handen mot mig för att få bättre tag om godisarna i handen.. och han rörde sig mot min hand! utan att flytta upp kroppen i stå!!! helt otroligt! jag tog vara på de snabbt.. men inte träna för många ggn.. 
åhh! jag vill ha kamera bilder!.. men .. nån annan ggn.. 
och så gick vi ut med våra grannar sanna, lola och vinnie( sanna människa) lola(amstafftik) vinnie(engelsk staffetik) och visade på kalla marken! tur att vi hade overall! men det syntes verkligen.. han lade ner hela kroppen och kröp!!!.. 

jag e stolt! min lillgubbe e duktig! 


 tänker mig en gård, där hundarna kan springa, in och ut.. mer gård, mindre trafik.. lung och ro.. 
med min M och vovvarna.. 
Puss. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Söta valpar. :)