Alltså jag använder enorma mängder smör grädde och ägg här hemma..
Oftast försvinner grädden innan slutdatumet nåtts, men annars spelar det ingen roll för mig. Det försvinner ändå!
Inte ska det slängas, inte när man kan göra eget SMÖR!!
Receptet
3 dl vispgrädde
½ tsk havssalt
3 dl grädde ger dig ca 100 gram rent hemmagjort smör!
finns tre steg i den här processen och tar ca 10- 15 minuter
1. Vispa grädden till smörkulor
2. Tvätta smöret rent från kärnmjölk
3. Salta & ev. smaksätt smöret.
Bättre förklaring och bilder hittar ni på Kryddburken.se
tisdag 9 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
DET ska jag testa nån gång...
:D
Visst är det coolt!!
Kul idé, då kan man ju få det exakt så salt som man själv vill!
trevlig helg!
Skicka en kommentar