Mina nya mantran:

Varje bortvald kolhydrat är en bra kolhydrat!! Jag kan äta vad jag vill, när jag vill, men inte den här timmen/dagen!!

fredag 20 augusti 2010

recept: OSTKAKA

Det här behöver du:
200 g silad keso (4%)
50 g philadelphiaost, naturell och fullfet
4 små ägg (gärna ekologiska)
2 dl vispgrädde
1-2 riven bittermandel eller 3-5 droppar flaskessens
LAGOM mängd vaniljpulver
flagad mandel
ev. lite stevia

I detta blandar jag även in en näve kokosflingor och en till två nävar nötmjöl.
Den här ggn hade jag hasselnötsmjöl hemma
..
(det gjordet jag för att jag orkade inte vänta på att keson skulle rinna av,
"mjölet" torkar upp kakan lite granna.)

Låt keson rinna av i en sil, under tiden blanda keson med ägg, grädde, philadelphiaost , vaniljpulver och bittermandel och eventuell stevia.
(ev. mjöl och kokosflingor)
Häll över smeten i en pajform eller liknande och strö över den flagade mandeln.
Sätt i mitten av ugnen i 200 grader ca. 20 minuter eller tills ostkakan fått en gyllene färg och pöst upp. *
Tillagningstiden varierar beroende på hur liten form du har och vilken typ av ugn.
Kan ätas med vispad grädde, hallonmos (nygjort) eller stekt bacon som tex frukost.

1 kommentar:

Bondbruden sa...

Tack rara du...nu kan jag sätta igång, för det lät ju så gott!!!
Kram