Mina nya mantran:

Varje bortvald kolhydrat är en bra kolhydrat!! Jag kan äta vad jag vill, när jag vill, men inte den här timmen/dagen!!

tisdag 9 februari 2010

smör

Alltså jag använder enorma mängder smör grädde och ägg här hemma..
Oftast försvinner grädden innan slutdatumet nåtts, men annars spelar det ingen roll för mig. Det försvinner ändå!
Inte ska det slängas, inte när man kan göra eget SMÖR!!

Receptet

3 dl vispgrädde
½ tsk havssalt

3 dl grädde ger dig ca 100 gram rent hemmagjort smör!

finns tre steg i den här processen och tar ca 10- 15 minuter

1. Vispa grädden till smörkulor
2. Tvätta smöret rent från kärnmjölk
3. Salta & ev. smaksätt smöret.

Bättre förklaring och bilder hittar ni på Kryddburken.se

3 kommentarer:

Gissan sa...

DET ska jag testa nån gång...
:D

Bondbruden sa...

Visst är det coolt!!

Mikaela Mars sa...

Kul idé, då kan man ju få det exakt så salt som man själv vill!

trevlig helg!